Seitan de achiote


Castellano:


1 taza de harina de gluten

1/2 c.s. de harina de trigo

2 c.s. de harina de garbanzos

2 c.s. de coco rallado

2 cubitos de caldo de verduras

5 tazas de agua

1 c.p. de cúrcuma

1 c.p. de gengibre

1 c.p. de comino

1 c.p. garam masala

3 c.s. de semillas de sésamo

(Probar diferentes especias, al gusto de cada uno).

Mezclar las harinas, el coco y las especias en una olla.

Añadir una taza de caldo de verduras (1 taza de agua con 1 cubito de verduras) y remover unos minutos con una cuchara formando la masa.

Dejar reposar la masa en un tazón durante unos segundos para que coja la forma de éste.

Cocer la masa en una olla con 4 tazas de agua hirviendo y un cubito de caldo de verduras, durante 40 minutos a fuego medio.

ACEITE AL ACHIOTE

2-3 tazas de aceite de oliva

1 c.p. de achiote en polvo. (Supermercat Petit Asia. C/Tallers, 77. Barcelona)

3 c.s. de sésamo

1 c.p. cúrcuma

1 c.p. gengibre

1 c.p. comino

1 c.p. garam masala

En una olla calentar media taza de aceite, añadir las especias, y sin dejar de remover, a los pocos segundos cuando arranque la ebullición, añadir el resto de aceite removiendo, y apagar el fuego.

El seitán, cortado a filetes, se adoba en este aceite dentro de un recipiente cerrado. Se conserva en el frigorífico unos 5 días.


Català:

 

1 tassa de farina de gluten

1/2 c.s. de farina de blat

2 c.s. de farina de cigrons

2 c.s. de coco ratllat

2 daus de caldo de verdures

5 tasses d’aigua

1 c.p. de cúrcuma

1 c.p. de gingebre

1 c.p. de comí

1 c.p. garam masala

3 c.s. de llavors de sèsam

(Es poden provar diferents espècies, al gust de cadascú)

Barrejar les farines, el coco i les espècies en una olla.
Afegir-hi una tassa de caldo de verdures (1 tassa d’aigua amb 1 dau de verdures) i remoure uns minuts amb una cullera formant la massa.
Deixar reposar la massa en una tassa gran durant uns segons per tal que n’agafi la forma.
Coure la massa en una olla amb 4 tasses d’aigua bullint i un dau de caldo de verdures, durant 40 minuts a foc mitjà.

OLI AL ACHIOTE

2-3 tasses d’oli d’oliva

1 c.p. d’achiote en pols (Supermercat Petit Asia. C/Tallers, 77. Barcelona)

3 c.s. de sèsam

1 c.p. cúrcuma

1 c.p. gingebre

1 c.p. comí

1 c.p. garam masala

En una olla escalfar mitja tassa d’oli, afegir les espècies i, sense deixar de remoure, als pocs segons quan arrenqui l’ebullició, afegir-hi la resta de l’oli removent i apagar el foc.
El seitan, tallat a filets, s’adoba en aquest oli dins d’un recipient tancat. Es conserva al frigorífic uns 5 dies.

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