miso

El MISO:
S’obté de la fermentació de la soja amb la bactèria Aspergillus Orizae, Aspergillus Soyae i Saccaromices Rouxi. En el procès de fermentació es donen uns serie de processos que fan la soja més digerible i s’el·liminen les substàncies antinutrients que posseix la soja i que dificulten l’absorció del ferro i del iode. Adamés es desenvolupen enzims digestius.
Hi ha diferents tipus de miso: hatcho miso (fermentat de soja pura), kome miso (fermentat de soja  i arrós blanc), genmai miso (fermentat de soja  i arrós integral) i mugi miso (fermentat de soja i ordi).
Les seves propietats més significatives són:  que ajuda a la digestió pels enzims que conté,
alcalinitza la sang, alguns autors diuen que ajuda a prevenir el càncer per la melanodina que conté i que inhibeix l’acció oxidant dels radicals lliures i sembla que tambè protegeix de les radiacions per l’acció de la cibicolina que s’uneix a les particules radioactives o contaminants, facilitant la seva expulsió. Es diu que és bó després de fer tractament amb radioteràpia.

S’usa com a condiment i no s’ha de coure mai perquè sino perd el seu poder enzimàtic.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s