remolatxa

Planta que es diu originària de la península italiana. Té moltes varietats, unes més usades per l’extracció de sucre, altres per alimentar als animals i altres pel consum humà.

Els romans ja la cultivaven usant les fulles com a verdura. Al segle XVIII es va descobrir l’existència de sucre a la remolatxa i després del triomf dels anglesos a la batalla de Trafalgar, amb el consequent tancament dels ports europeus als enviaments d’ultramar, va ser el sucedàni a la canya de sucre que havia arribat des de les terres colonitzades.

És rica en sucre i sals minerals, de valor nutritiu semblant a la pastanaga, i amb alt percentatge de carotens (provitamina A; intervé en el procés de la visió,  de la diferenciació cel.lular –per aquesta propietat alguns autors diuen que té propietats anticancerígenes-  i té funció antioxidant). És bastant nutritiva i recomenable a l’hivern i tardor pel seu bon aport d’hidrats de carbó no processats i fàcils d’assimilar pel cós.

La millor manera de consumir la remolatxa vermella és ratllada i crua (en amanida). Tambè es poden menjar les fulles crues en amainida. Bullida o al forn és tambè una altra bona manera de menjar-les (per aprofitar el seu valor nutricional cal bullir-la amb pell i pelar-la un cop cuita).

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s