soja i els seus derivats

La soja és un llegum amb un alt contingut de proteina (dos cops més que la carn vermella, quatre cops més que l’ou, dotze cops més que la llet..), és rica en greixos poliinsaturats (omega-3 i 6), lecitina i en isoflavones. Cal tenir en compte, però diferents aspectes de la soja:
Molta de la que es troba al mercat és de monocultius i transgènica.
No és fácil de digerir (a no sé que estigui fermentada).
Conté uns antinutrients que dificulten l’absorció del ferro i del iode (que es perden en el procès de la fermentació).
El TOFU és el “formatge fresc” obtingut de la llet de soja. És el derivat de la soja més adient per a beneficiar-se de les isoflavones, substància beneficiosa durant la menopausa (100 gr de tofu aporten 35mg d’isoflavones). És un derivat de la soja no fermentat. És millor menjar-lo sempre cuinat (bullit, macerat en miso, etc..) perquè es fa més digerible i s’el·liminen part dels antinutrients.
El MISO és un derivat de la soja fermentat ric en enzims. Veure l’informació de la recepta “taller de cuina ecològica i de temporada”.
El TAMARIi és la salsa de soja. En japonés significa “font de vida”. S’obté a partir de la fermentació de la soja amb aigua i sal durant uns 20 mesos. De fet, és el liquid que s’obtè en el procès de fer el miso. Conté un 10-18% de sal, podent ser usada com a substitut de la sal. Té les propietats dels derivats fermentats de la soja.
Desgraciadament, moltes de les salses que es troben al mercat són fabricades ràpidament en un procès químic i hi afegeixen glutamat sòdic.
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s